Het toevoegen van het juiste Protocol of de juiste werkmethode in het inventarisatierapport en de onaangekondigde metingen worden verzorgd door het bedrijfsbureau Proto+.

Wanneer een Probleemhouder een amovatie of sanering met een RIR-Protocol wil laten uitvoeren, stuurt zij het bijbehorende inventarisatierapport op naar Proto+.

Na het positief afronden van een Arbo en milieukundige toets en een geschiktheidstoets voegt Proto+ binnen 24 uur het bewuste protocol of werkwijze, conform – indien van toepassing-  het bijbehorende certificatieschema of accreditatievereisten,  toe aan het inventarisatierapport.

Proto Plus schema

Op gezette tijden komt – al dan niet tegelijk met een audit/inspectie van een Certificerende Instelling – een inspecteur van Proto+ aanvullende PAS-metingen uitvoeren.

T.b.v. Asbest:

Een eigenaar van het asbest die een kandidaat wil inschakelen om middels een protocol haar asbest te laten verwijderen, dient bij RIR navraag te doen of de geselecteerde kandidaat reeds een geldig certificaat of icentie voor het protocol van RIR bezit.